PSORIAZIS-DENIPLANT
Intre 2 si 4% din populatie sufera de aceasta boala !††† De ce trebuie sa suferi si tu?
††††††††††††††††††††††† Clinica virtuala†††††††††† Mineraloterapia
ABC-ul MINERALELOR
Borul†

Calciul

Crom
††

Cobalt

Cupru

Fier

Fluor

Iod

Magneziu

Mangan

Molibden

Fosfor

Potasiu

Seleniu
††

Sodiu


Sulf
††

Zinc

Motto:
Folosirea simultana a vitaminelor, mineralelor si a altor medicamente poate provoca neplaceri. De aceea este necesar sa consultati un medic specialist, un dietetician, sau un nutritionist inainte de a urma un astfel de tratament.

MOLIBDEN

Molibdenul este un oligoelement care serveste drept catalizator in anumite reactii ahimice importante, in special in metabiolismul sulfului si aminoacizilor sulfatati.

*Doza zilnica este 75mcg.

* Surse :
In general daca alimentatia zilnica, contine legume verzi, fasole, cereale integrale, lactate, nu se pune problema unei suplimentari de molibden.

* Rol:
Acest oligoelement intra in compozitia enzimelor destinate curatarii celulelor de sulfiti, substante care se gasesc in alimente, mai ales in cele bogate in proteine, si care sunt utilizate ca agenti conservanti pentru produsele alimentare si medicamente.
Intra in compozitia altor enzime destinate productiei de acid uric, rezultat prin fegradarea acizilor nucleici AND si ARN, care servesc la eliminarea numeroaselor substante.

*Dereglari datorita deficitului sau consumului excesiv:

Nu exista asa ceva . Acest lucru se poate intampla numai la pacientii care sunt hraniti artificial o perioada lunga de timp
Carenta de molibden este aproape imposibila, deoarece din alimentatia zilnica organismul nostru isi ia cantitati aproape duble.
O cantitate mai mare de 500 mcg poate provoca o asimilare mai redusa a cuprului.

††† Copyright 2006. All rights reserved psoriazis-deniplant.ro